astrologia-zodia-oneira-pragmatikotita.jpg

Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στα όνειρα τους !

Η αλήθεια είναι ότι είχε καιρό να σας γράψω. Σας παραμέλησα λιγάκι , το γνωρίζω και γι αυτό το λόγο σας απολογούμαι. Η έμπνευση μου για να αρχίσω να αρθρογραφώ και πάλι;  Ένας γνωστός ο οποίος δεν πιστεύει καθόλου στα όνειρα του. Και για να μην πιστεύει σε αυτά μάλλον δεν ονειρεύεται η αλήθεια, ή μήπως θα πρέπει να ξέχασε πώς να ονειρεύεται.

Είναι έντονη η προτροπή μου σε αυτόν : "ακολούθησε την καρδιά σου ή τα όνειρά σου για να πετύχεις".  Αυτός όμως ίσως να αναρωτηθεί , είναι πραγματικά αληθινό αυτό; Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια; Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι μάλλον μοιάζει περισσότερο με "όνειρο θερινής νυχτός", παρά με την πραγματικότητα. 

Και για να απαντήσουμε αυτά τα πιθανά ερωτήματα θα σας πάω χρόνια πίσω…

Θυμάμαι ένα μικροκαμωμένο παιδάκι να κάνει σχέδια μέσα στο κεφάλι του για το τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, για το πώς ονειρεύεται να είναι η ζωή του σε μερικά χρόνια. Πολλά είχαν περάσει από το μυαλό μου, από τα πιο ρεαλιστικά μέχρι τα πιο ακατόρθωτα. Και μπορεί όσο μεγάλωνα να παρέμενα μικροκαμωμένη, οι στόχοι μου όμως άλλαξαν.

Ωστόσο, οι τωρινοί μου στόχοι σε σχέση με αυτούς που είχα τότε, έχουν ένα κοινό: όλα όσα ήθελα και θέλω να επιτύχω στη ζωή μου με κάνουν ευτυχισμένη.

Το ίδιο συμβαίνει και με όσα θες να επιτύχεις εσύ.

Μόνο που καμιά φορά, παρασυρόμενος από την ρουτίνα της καθημερινότητας, την πίεση και τις υποχρεώσεις σου, ξεχνιέσαι. Χάνεις την ουσία, ασχολείσαι με πράγματα ασήμαντα που πολλά από αυτά δεν αξίζουν το χρόνο σου και αναβάλλεις την επίτευξη των στόχων σου. Μένεις απλά στα λόγια. Αναβάλλεις για άλλη στιγμή να κάνεις κάτι που μπορεί να σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σου. Είτε από φόβο είτε επειδή πιστεύεις ότι δε χρειάζεται να προσπαθήσεις για να συμβεί κάτι επειδή κάποια στιγμή θα έρθει μόνο του, δεν επιδιώκεις τίποτα. Κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου και περιμένεις...

Τα όνειρά μας όμως πρέπει να τα κυνηγάμε για να πάψουν να είναι όνειρα.

Για να πετύχεις κάτι, πρέπει να προσπαθήσεις.

Όταν ακολουθείς την Καρδιά σου, όταν είσαι αφοσιωμένος στο Όραμά σου, θα παρουσιαστούν στο δρόμο σου πολλές προκλήσεις, άπειρες δυσκολίες και εμπόδια, αναρίθμητες αμφιβολίες. Όχι για να σε εμποδίσουν, όχι για να σε αναγκάσουν ν’ αλλάξεις πορεία, μα για να σε δοκιμάσουν. 

Κανείς δεν ακολουθεί ούτε παραμένει αφοσιωμένος στην Καρδιά του, στο Όραμά του, αν δεν αποκτήσει υγιή, ειρηνική σχέση με τον Εαυτό του. Η αυτογνωσία είναι απαραίτητη προϋπόθεση… και ο δρόμος αυτός είναι για τις γενναίες, δυνατές ψυχές...

Θα χρειαστεί πολλές φορές να αλλάξεις τις πεποιθήσεις σου. 

Θα χρειαστεί πολλές φορές να αλλάξεις τις πρακτικές και τις συμπεριφορές σου. 

Θα χρειαστεί να επιλέξεις ξανά και ξανά, συνειδητά την αφοσίωση και την πειθαρχία στο Όραμά σου. 

Θα χρειαστεί να βιώσεις πολλές ελλείψεις για να αποδείξεις ότι δεν είναι το φαινομενικό κέρδος που σε κάνει να επιλέγεις. 

Θα χρειαστεί να υποστείς πολλές απορρίψεις για να μην εξαρτάσαι από εξωτερικές αναγνωρίσεις. 

Θα χρειαστεί να ελίσσεσαι και να δημιουργείς νέους τρόπους για να πραγματοποιήσεις το κάλεσμα της Καρδιάς σου. 

Θα χρειαστεί να περάσεις από φόβους και πανικούς αυτό-αμφισβήτησης, καθολικές εσωτερικές απορρίψεις και αμφισβητήσεις για να φανείς αντάξιος του Σκοπού σου.


Θα χρειαστεί να πεθάνεις και να ξαναγεννηθείς ξανά και ξανά μέχρι να φανερώσεις τον πραγματικό Εαυτό σου. 

Θα χρειαστεί να ταπεινωθείς ξανά και ξανά για να υποταχθεί το εγώ σου. 

Πολλά θα χρειαστεί να κάνεις, που οι σύγχρονοι δάσκαλοι της εύκολης πνευματικότητας δεν θα σου πουν, γιατί θα χάσουν την αφοσίωσή σου. Το βέβαιο είναι ότι όλες αυτές οι διδασκαλίες και θεωρίες, απευθύνονται στο εγώ σου…

Η ζωή μου δίδαξε κάτι …
Μου δίδαξε ότι τα όνειρα μας δεν φυλακίζονται αλλά μπορούμε να τα κυνηγάμε σε όποια θέση, ηλικία, κατάσταση κι αν βρισκόμαστε.Κι εγώ έχω πονέσει, κλάψει, πιεστεί, αλλά πρόκειται για κάτι που το ήθελα! Για κάτι που άξιζε τον κόπο μου.

Για αυτό κι εσείς μην τα αναβάλλετε τα όνειρα σας για το μέλλον. Μην πηγαίνετε από αναβολή σε αναβολή, γιατί θα το μετανιώσετε.

Μη φοβάστε την αποτυχία. Ακόμα κι αυτό να συμβεί, να είστε περήφανοι αλλά να ξέρετε ότι έχετε προσπαθήσει. Αν κάθεστε κι απλά περιμένετε η τύχη να σας χτυπήσει την πόρτα, χάνετε το χρόνο σας γιατί αυτό δε θα συμβεί. Όσο κλισέ και να ακούγεται, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας ή τουλάχιστον να έρθετε πιο κοντά σ' αυτά αρκεί να προσπαθήσετε.

Οφείλετε να προσπαθήσετε.

Για εσας. ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!

Για εκείνο το παιδάκι τότε, που με μη φυσιολογική ενέργεια κι απερίγραπτο ενθουσιασμό, σχεδίαζε το μέλλον του.

Λοιπόν τι θέλουμε;


Θέλουμε να ζήσουμε τα όνειρα μας…Ας τα ζήσουμε λοιπόν, χωρίς φόβο και πάθος.


Εγώ, ας πούμε, πάντα είχα μια έφεση στο να γράφω, ώρες, μέρες, μήνες σε χαρτάκια, σε υπολογιστές, στις σελίδες των βιβλίων μια φράση, κάτι που με ολοκλήρωνε. Αποφάσισα στα 21 μου ότι όλα αυτά που νοιώθω και αποτυπώνω σε ένα χαρτί να τα μεταδώσω!

Και έτσι και έκανα. Τόλμησα! Και σήμερα είμαι 22! Και συνεχίζω…


Ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν μας, όποια ώρα και στιγμή μπορούμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας και να τα ζήσουμε.
Δεν θέλουμε στο τέλος να  χτυπάμε το όμορφο κεφάλι στον τοίχο λέγοντας: ΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΈΚΑΝΑ, ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑ!

Κυνήγησε τα όνειρα σου, καν ’τα πραγματικότητα. Μπορείς! Η ψυχή θα επιλέξει να σε βοηθήσει, άρα έχεις και σύμμαχο!
Καλή αρχή, κυνηγοί ονείρων!

Πολλά φιλιά....!!!