Μιχάλης Αντωνίου

Πολλές φορές,  πίσω απο τις κλειστές πόρτες σπιτιών, κρύβονται οι πιο εφιαλτικές στιγμές.

Το χαμόγελο ενός ανθρώπου, μπορεί εύκολα να σε ξεγελάσει, και να σε κάνει να πιστέψεις ότι πρόκειται για ένα άτομο, που έχει μια ισορροπημένη ζωή, δηλαδή μια ευτυχισμένη οικογένεια, και μια καλή δουλειά.

Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα έτσι..

Μια 49χρονη γυναίκα απο την Δερύνεια (η οποία προτιμά να παραμείνει ανώνυμη) ανοίγει την καρδιά της για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε και που ακόμα βιώνει.

Ήμουν παντρεμένη με έναν άνθρωπο, με τον οποίο πέρασα φρικτά. Με χτυπούσε, συνεχώς. Ήταν ένας άντρας αρκετά βίαιος. Δυστυχώς δεν χτυπούσε μόνο έμενα αλλά και τα παιδιά μας τα οποία σήμερα είναι 26 και 28 ετών. Προσπάθησα πολλές φορές να σώσω τον γάμο μου μαζί του,  χωρίς όμως αντίκρισμα. Μια μέρα και ενώ σχόλανα απο την δουλειά, άκουσα στις ειδήσεις ότι συνελήφθη για διερευνόμενη υπόθεση, σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου. Έχασα τον κόσμο κάτω απο τα πόδια μου. Ήξερα απο πρώτο χέρι ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν τόσο βίαιος όμως δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα έφτανε σε τέτοιο σημείο.

Θυμάμαι, μόλις το άκουσα, τόσο πολύ σοκαρίστηκα, που ξεκίνησα να περπατώ, χώρις προορισμό. Έκλαιγα και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς συνέβη. Τελικά οι κατηγορίες, αποδείχθηκαν βάσιμες και έτσι καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση και μετά απο λίγο καιρό απεβίωσε. Τα ψυχολογικά τραύματα των παιδιών  μου, παραμένουν ανεξίτηλα μέχρι σήμερα. Δεν είχαν ποτέ τους όμορφα παιδικά χρόνια και βίωναν καθημερινά την βία απο τον ίδιο τους τον πατέρα.

Η απόφαση για μια καινούργια οικογένεια και ένας νέος..εφιάλτης

Μετά απο όλο αυτό που πέρασα σκέφτηκα ότι πρέπει να προχωρήσω την ζωή μου. Να προσπαθήσω να διαγράψω τα παλιά και να κάνω μια νέα αρχή για μένα και τα παιδιά μου, με την ελπίδα να βρουν την οικογενειακή θαλπωρή, την οποία τόσο στερήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Μπήκε στην ζωή μου, λοιπόν, ένας νέος άνδρας. Παρόλο που έβλεπα κάποια σημάδια – μικρά έστω- που με ενοχλούσαν, τα προσπερνούσα, και πίστευα ότι με το καιρό θα άλλαζαν. Συγκατοικήσαμε 4 μήνες και έπειτα παντρευτήκαμε.

Έμεινε έγκυος τρίδυμα και ο άντρας της έδιωξε το ένα της παιδί από τον πρώτο γάμο 

Τον Οκτώβριο του 2005 έμεινα έγκυος τα τρίδυμα μου και ήμουν χαρούμενη γιατί θα δημιουργούσα μια νέα οικογένεια, και τα άλλα δύο μου παιδιά θα έβρισκαν ξανά την οικογενειακή αγάπη. Δυστυχώς όμως. Αυτός ο άνδρας, δεν αγάπησε ποτέ τα δύο μου παιδιά απο τον πρώτο μου γάμο,  μέχρι που τους έδιωξε απο το σπίτι μου.

Ο γιος μου, 28 ετών σήμερα, ζούσε για 8 ολόκληρους μήνες σε ένα σπίτι, χώρις τα απαραίτητα. Ούτε ρεύμα, όυτε νερό, ούτε φαγητό. Τίποτα απολύτως. Παρακαλούσα ανελλιπώς τον άνδρα μου να τους δεχτεί, και να ζήσουμε όλοι μαζί αγαπημένα.  Δεν άντεχα ξανά να μπω σε ένα νέο μαρτύριο, και δεν μπορούσα να μην έχω τα παιδιά μου κοντά μου. Αυτός όμως ήταν αμετανόητος και η απόφαση του ήταν καθοριστική.

Τα παιδιά μου έφυγαν απο το σπίτι που διαμέναμε. Ο γιος μου σήμερα ζεί σε ένα διαμέρισμα, ενώ κινδυνεύει με έξωση αφού χρωστά 2000 ευρώ σε απλήρωτα ενοίκια, αφού δεν του έχει καταχωρηθεί το ΕΕΕ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο γιος μου θα μείνει στους δρόμους.

Με αυτό τον άντρα ακόμη ζω μαζί του, ομώς ο γάμος μας είναι νεκρός. Δεν μπορώ όμως να φύγω απο το σπίτι, αφού δεν έχω που αλλού να πάω. Μπορεί να μην είναι βίαιος σωματικά, όμως είναι λεκτικά. Με βρίζει, και εμένα αλλά και τα τρίδυμα αρκετές φορές, ενώ άλλες φορές δεν μας αφήνει να κάνουμε ούτε τα απαραίτητα, όπως για παράδειγμα μπάνιο ή να δούμε τηλεόραση.

Ούτε τα τρίδυμα μου δυστυχώς δεν ζουν όμορφα παιδικά χρόνια. Είναι κλεισμένα στο σπίτι σε ένα δικτακτορικό θα έλεγα καθεστώς. Απο το πολύ άγχος, έχασα τα μαλλιά και τα δόντια μου, ενώ ο γιατρός  που με εξέτασε, μου είπε ότι πρέπει να βρω λύση στο επιθετικό άγχος που με διακατέχει, για να μην αποκτήσω προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος.

Σήμερα, παρόλο που βρισκόμαστε κάτω απο την ίδια στέγη, με τον σύζυγο μου βρισκόμαστε σε διάσταση, ενώ πήγαμε μέχρι δικαστικώς για διατροφή απο την οποία και παίρνω το ποσό των 390 ευρώ. Ευτυχώς που δουλεύω και αμοίβομαι, έστω με 800 ευρώ τα οποία σαφώς και δεν φτάνουν με πέντε με παιδιά.

Ο γιος μου ο μεγάλος είναι άνεργος. Μόνο η κόρη μου δουλεύει. Θέλω τόσο πολύ να φύγω απο αυτό το σπίτι, και να νοικιάσω ενα διαμέρισμα για να μείνω μόνη μαζί με τα παιδιά μου. Είναι δυστυχώς ανέφικτο, καθώς δεν έχω που αλλού να πάω και δεν έχω ούτε και την οικονομική άνεση. Πολλές φορές νιώθω τόσο μόνη και κλαίω με λυγμούς όταν μου λένε τα δυο μου παιδιά “Μαμά, που είναι η οικογένεια που μας υποσχέθηκες;”

Η προσευχή το μόνο που την κρατά ακόμη ζωντανή..

“Το μόνο πράγμα που με κρατάει ζωντανή είναι η πίστη μου στον Θεό. Χωρίς την πίστη, δεν θα είχα την δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου. Το μόνο που θέλω είναι να ξεφύγω απο όλα αυτά και να ηρεμήσει επιτέλους η ψυχή η δική μου και των παιδιών μου.”

(σ.σ: Επειδή η κυρία προτιμά να παραμείνει ανώνυμη για τους δικούς της προσωπικούς λόγους, οποιοσδήποτε επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με την ιστοσελίδα μας

Στο πένθος βυθίστηκε η αστυνομία, μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου 40χρονου δεσμοφύλακα των κεντρικών φυλακών. 

Ο άτυχος άνδρας, "έσβησε" την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταβεί στην δουλειά του. 

Σύμφωνα με την κ. Αριστοτέλους - διεύθύντρια των κεντρικών φυλακών, ο 40χρονος καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικά παιδιά..

Η ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Τμήματος Φυλακών εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον ξαφνικό χαμό του συναδέλφου Ανδρέα Πέτρου, 40 χρόνων, τέως από τον Αστρομερίτη. Ένας συνάδελφος ο οποίος διακρινόταν για το ήθος, την εντιμότητα και τις αρχές του και ο οποίος υπηρετούσε στο Τμήμα για 14 χρόνια, έφυγε ξαφνικά σήμερα το πρωί ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Τμήματος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στη σύζυγο του Μαρία και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Η στήριξη μας στην οικογένεια του είναι δεδομένη.

Νέα εκδοχή για τον θάνατο του ζεύγους  που εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής νεκρό στο σπίτι τους στην περιοχή Αγίας Θέκλας, στη Σωτήρα, έδωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Αντρέας Κεττής.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και των ερευνών που ακολούθησαν της τραγωδίας από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία διαφάνηκε, όπως είπε ο κύριος Κεττής, ότι δεν υπήρξε διαρροή υγραερίου από τη θερμάστρα υγραερίου που βρισκόταν στο σαλόνι.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», εξήγησε ότι κατά τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι στην οικία είχε γίνει εξωτερική επέκταση και σε αυτή βρισκόταν ο λέβητας υγραερίου θέρμανσης μαζί με το φουγάρο. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν υπήρξε σχετική πρόνοια ώστε να εξέρχονται τα αέρια σε εξωτερικό χώρο και από κάποιο παράθυρο που επικοινωνούσε με το σπίτι αυτά διοχετεύονταν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ωστόσο, τόνισε, ότι πρόκειται προς το παρόν για ένα σενάριο και πως στο παρόν στάδιο αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις που θα καταδείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου του 60χρονου Βρετανού και της 52χρονης συμβίας του από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος εντοπίστηκε στην οικία του όταν φιλικό τους πρόσωπο ειδοποίησε την Αστυνομία ότι ο γιος του  άνδρα που βρίσκεται στη Βρετανία, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του και πως η τελευταία φορά που ο γιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του ήταν την περασμένη Τετάρτη.

Το φιλικό πρόσωπο του ζεύγους προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί του χωρίς αποτέλεσμα και έτσι γύρω στις τέσσερις το απόγευμα μετέβη στο σπίτι όπου από το παράθυρο είδε τη γυναίκα να βρίσκεται αναίσθητη στο καναπέ του σαλονιού.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία μέλη της οποίας μετέβησαν στη σκηνή μαζί με άνδρες την Πυροσβεστική Υπηρεσία άνοιξαν το σπίτι και εντόπισαν το ζεύγος να κείτεται αναίσθητο στο καναπέ.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Πηγή: cyprustimes.com

"Έσβησε" ξαφνικά 40χρονος δεσμοφύλακας των κεντρικών φυλακών...

Στο πένθος βυθίστηκε η αστυνομία, μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου 40χρονου δεσμοφύλακα των κεντρικών φυλακών. 

Ο άτυχος άνδρας, "έσβησε" την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταβεί στην δουλειά του. 

Σύμφωνα με την κ. Αριστοτέλους - διεύθύντρια των κεντρικών φυλακών, ο 40χρονος καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικά παιδιά..