Ελευθερία της γνώμης ή βήμα για ηλίθιους;

της Βερόνικας Χαραλάμπους

 

Παρότι φαινομενικά μοιάζει να απασχολεί το φίλαθλο κοινό ως καθαρά αθλητικό θέμα, κάθε άλλο...Έχει ξεφύγει από τα όρια, δεν εμπίπτει πλέον στη σφαίρα της "κομματικοποίησης" των ποδοσφαιρικών σωματείων, είναι θέμα που προκύπτει με βαθιές ρίζες στο διπολισμό που μας διακατέχει κοινωνικά ως λαό. 

Χρόνια γινόμαστε θεατές κυρίως στα ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια σε διάφορα αχαρακτήριστα...Μάλιστα, κάθε φορά ανεβαίνει και ένα σκαλί επίπεδο το όλο θέαμα! Έτσι, για να υπάρχει πλουραλισμός ρε αδερφέ... Ότι βρέξει ας κατεβάσει...Το μενού έχει απ' όλα γιατί ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει!

Κάψιμο Ελληνικής σημαίας, σφυροδρέπανα, σβάστικες, σημαίες της Τουρκίας, της Κύπρου, πανό με τον Γρίβα, μπλουζάκια του Τσε και η βλακεία -  συγνώμη η ιδεολογία - πάει σύννεφο. Άλλες φορές αυτά τα βλέπουμε μεμονωμένα, άλλες σε οργανωμένα σύνολα. Το πρόβλημα δεν έγκειται απλώς στο γεγονός της αριθμητικής ύπαρξης τους, αλλά στην ίδια την ύπαρξη τους!!! 

Οκ. Ελευθερία της γνώμης και της άποψης και όποιας ιδεολογίας κλπ θέλει ο καθένας. Γούστο του καπέλο του! Έλα που όμως κανείς δεν γουστάρει αυτά τα σιχάματα που βλέπουμε! Φτάνει τα βαρεθήκαμε! Βρείτε αλλού χώρο να πείτε τις πολιτικές σας θέσεις. Κάντε ένα νέο κόμμα και κατεβείτε στις εκλογές! Τι να πω; Εντάξει κατά καιρούς βλέπουμε και κανένα ωραίο, εύστοχο και έξυπνο πανό, δε λέω, αλλά... 

Οι πρώτοι σήκωσαν πανό ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν «παραμύθι» και οι δεύτεροι «απάντησαν» με πανό για την τρομοκρατική οργάνωση 17Ν. Πιο αλλοπρόσαλλο πράμα δεν έχω ξαναδεί! 


Το πανό των οπαδών του ΑΠΟΕΛ 
Το πανό των οπαδών της Ομόνοιας
Θα μας καταντήσετε εγκεφαλικά νεκρούς όλους τους υπόλοιπους που είμαστε καλά...

Υ.Γ.: Η ελευθερία της γνώμης, όπως και κάθε θεμελιώδες ελευθερία και δικαίωμα κερδίζεται μέσα από τον σεβασμό και έχει όρια! Οπότε, στην προκειμένη ταιριάζει το σκεφτείτε υπεύθυνα, όχι ελεύθερα! 

 

 

Λεμεσός: Όχημα παρέσυρε πεζό

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε πεζό ηλικιωμένο ο οποίος προσπαθούσε να διασταυρώσει τον αυτοκινητόδρομο, ανάμεσα στους κυκλικούς κόμβους της Μέσα Γειτονιάς και της Αγ. Φύλας.
 
Το αυτοκίνητο χτύπησε τον άντρα και τον έριξε στην άσφαλτο. Οι συνθήκες κάτω  από τις οποίες έγινε το ατύχημα διερευνώνται από την Αστυνομία που έσπευσε στην σκηνή.
 
Ασθενοφόρο μετέφερε τον τραυματισμένο ηλικιωμένο στο νοσοκομείο.
 
Πηγή: philenews

Στη σύλληψη 33χρονου ομογενή προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής καταστήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 33χρονος φέρεται την 1η Μαρτίου του 2017 να διέρρηξε κατάστημα στην Πάφο και να έκλεψε απ’ αυτό πέντε επιταγές, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ σε μετρητά και μια συλλογή παλιών κυπριακών νομισμάτων και χαρτονομισμάτων.

Ακολούθως, την 8η Απριλίου του 2017 έδωσε σε περίπτερο στην Πάφο επιταγή ποσού 300 ευρώ και αφού αγόρασε αντικείμενα αξίας 27 ευρώ πήρε τα υπόλοιπα 273 ως ρέστα. 

Ο 33χρονος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η Κυβέρνηση, ύστερα από πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, επαναφέρει το επίδομα πολύτεκνης μάνας, λαμβάνοντας υπόψη εισοδηματικά κριτήρια μέχρι 49 χιλιάδες ευρώ, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό στη Γιορτή της πολύτεκνης μάνας που διοργάνωσε η Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων.

Ο Πρόεδρος είπε πως πρόκειται για το επίδομα μάνας η παροχή του οποίου διακόπηκε με απόφαση που ελήφθη  τον Δεκέμβριο του 2012 και αφορά πέραν των 15 χιλιάδων επηρεαζόμενων μητέρων. Ανακοίνωσε παράλληλα πως η Κυβέρνηση αποφάσισε την τροποποίηση του επιδόματος τέκνου, έτσι ώστε το εισοδηματικό κριτήριο των 59 χιλιάδων ευρώ το χρόνο να αυξάνεται κατά 5 χιλιάδες ευρώ για κάθε επιπρόσθετο τέκνο πέραν των δύο.

Ανέφερε ακόμη πως κατά το 2016 παραχωρήθηκε επίδομα τέκνου σε 6350 πολύτεκνες οικογένειες, συνολικού ύψους 22,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο χαιρετισμό του ανέφερε παράλληλα πως αξιοποιώντας το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους, η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση ενός νέου σχεδίου με στόχο την παροχή βασικού εξοπλισμού στις οικογένειες με νεογέννητο που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ή που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Στον προϋπολογισμό του εν λόγω προγράμματος προνοούνται  και μέτρα για ευρύτερη στήριξη των οικογενειών αυτών.

Επίσης, εισάγεται το μέτρο της δωρεάν μεταφοράς μαθητών από το δεύτερο παιδί αντί από το τρίτο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς και εισάγεται το μέτρο της δωρεάν εισόδου των μελών των εν λόγω οικογενειών σε μουσεία και άλλες εκδηλώσεις.
 
Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των στρατευσίμων, σε σχέση με το ποσό του επιδόματος που θα δίδεται για συγκεκριμένους δύο μήνες, όπως ήταν αίτημα των πολυτέκνων οικογενειών.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ακόμη πως η Κυβέρνηση υποστηρίζει συνεχώς το έργο του Εθνικού Φορέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής, ο οποίος καθιερώθηκε με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και έχει ως ευθύνη το σχεδιασμό της σχετικής Στρατηγικής.

Αναφέρθηκε στην ετοιμασία νομοσχεδίου που αφορά την άδεια πατρότητας και πρόσθεσε πως πρόθεση είναι η συνεχής αναβάθμιση της στήριξης που παρέχει η Κυβέρνηση στις πολύτεκνες οικογένειες, πάντοτε στα μέτρα του εφικτού που οι οικονομικές, οι δημοσιονομικές συνθήκες μας επιτρέπουν.

Ο ΠτΔ αναφέρθηκε και στην εισαγωγή του μέτρου του ΕΕΕ χαρακτηρίζοντάς το μεταρρύθμιση που ενισχύει το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και κατοχυρώνει για όλους, για κάθε οικογένεια, για κάθε άτομο την ικανότητα για αξιοπρεπή διαβίωση.
 
Ο Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση και  το σεβασμό, θαυμασμό και ευγνωμοσύνη του προς την Κύπρια πολύτεκνη μάνα που αιμοδοτεί πραγματικά την πατρίδα μας, που στηρίζει και δίνει στον θεσμό της οικογένειας το πιο βαθύ του νόημα.
Απέδωσε ειδικά τιμές στην ηρωίδα πολύτεκνη μάνα Λουκία Παπαγεωργίου Λαουτάρη από το Αυγόρου, η οποία με έξι παιδιά και εγκυμονούσα στον πέμπτο μήνα το έβδομο της τέκνο, σκοτώθηκε από τους Άγγλους αποικιοκράτες στις 5 Ιουλίου του 1958.

Από το πρωί, στις 0800, Γάλλοι υπήκοοι που κατοικούν στην Κύπρο και είναι εγγεγραμμένοι ως εκλογείς, προσέρχονται στο εκλογικό κέντρο που έχει στηθεί στην Πρεσβεία της Γαλλίας στη Λευκωσία για να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στο πλαίσιο του 1ου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Αργά το πρωί προς νωρίς το μεσημέρι υπήρχε μια σταθερή ροή ψηφοφόρων στην Πρεσβεία. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατόν να απαντηθεί το ερώτημα πόσοι έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής, αφού απαγορεύεται αυστηρά να δημοσιοποιούνται οποιαδήποτε στοιχεία ακόμη και ο αριθμός αυτών που έχουν ψηφίσει προτού να λήξει η εκλογική διαδικασία, όπως λέχθηκε στο ΚΥΠΕ, που βρέθηκε επί τόπου.

Συνολικά γύρω στα 1.000 άτομα με γαλλική υπηκοότητα που κατοικούν στην Κύπρο είναι εγγεγραμμένα ως εκλογείς και μπορούν να ψηφίσουν για τις προεδρικές εκλογές.

Οι εκλογείς θα μπορούν να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου ως τις 1900.

Σε αντίθεση με τις κυπριακές προεδρικές όπου αναγράφονται όλα τα ονόματα των υποψηφίων σε ένα ψηφοδέλτιο, στους Γάλλους ψηφοφόρους παρέχονται 11 ψηφοδέλτια, ένα για κάθε υποψήφιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει αναρτήσει η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο στην ιστοσελίδα της, λειτουργούν πάνω από 860 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό.

Το εκλογικό κέντρο στην Πρεσβεία θα λειτουργήσει και κατά το δεύτερο γύρο των Προεδρικών, ο οποίος θα γίνει τη μεθεπόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου.

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για ακόμη μια φορά για τις βουλευτικές εκλογές στις 11 και 18 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος εκείνων των εκλογών θα διεξαχθεί στην Κύπρο στις 4 Ιουνίου.