Αστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει στη Λακατάμια

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε αστικό λεωφορείο στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέσπασε φωτιά στο λεωφορείο ενώ κινείτο στα φώτα τροχαίας στη συμβολή των οδών Παντελή Κατελάρη και Ιπποκράτους στη Λακατάμια με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής όπου κατάσβεσαν την φωτιά.

Τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά εντός του λεωφορείου ήταν ο οδηγός και δύο επιβάτες, εκ των οποίων ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς.

Πηγή φωτογραφίας: Cy Police Checkpoints / facebook

Οι Κύπριοι είναι μεν της τελευταίας στιγμής και σίγουρα ο αριθμός των νέων ψηφοφόρων που έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους αναμένεται να αυξηθεί, ωστόσο ο αριθμός παραμένει απογοητευτικός και καταδεικνύει μία αδιαφορία των νέων τόσο όσον αφορά το πολιτικό γίγνεσθαι γενικότερα, όσο και τις Προεδρικές του 2018 ειδικότερα.

Με τη διορία για εγγραφή νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους να λήγει στις 18 Δεκεμβρίου, μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί μόλις κάτι παραπάνω από 2. 800 νέοι ψηφοφόροι από τις 40 χιλιάδες.

Ανάλογη, είναι η εικόνα και στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, όπως ανέφερε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στο SIGMA ο Έφορος Εκλογών Δημήτρης Δημητρίου.

Περίπου 37 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι δεν έχουν επιδείξει ενδιαφέρον μέχρι στιγμής για να ψηφίσουν στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές του 2018.

Παραδοσιακά οι Κύπριοι είναι της τελευταίας στιγμής, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι αναμένεται αύξηση του ενδιαφέροντος τις τελευταίες δέκα ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας, ωστόσο δεν αναμένεται σίγουρα να εγγραφούν όλοι. Τα ποσοστά είναι 10% χαμηλότερα αυτή την τριμηνία από την αντίστοιχη περίοδο των προηγούμενων εκλογών.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται, σύμφωνα με τον κύριο Δημητρίου και επίσημα στις 29 Δεκεμβρίου. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι κάθε υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές μπορεί να δαπανήσει μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ για την προεκλογική εκστρατεία του. Δύο μήνες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, πρόσθεσε, θα πρέπει να υποβάλει στην Υπηρεσία Εκλογών έκθεση για τις δαπάνες αυτές, η οποία θα διαβιβαστεί για έλεγχο στον Γενικό Ελεγκτή.

Πηγή: cyprustimes.com

 

Σε μερικά ονόματα αναφέρθηκε ο Πανίκος Παναγιώτου, άλλος γλύκας για την ενέδρα θανάτου που του έστησαν άγνωστος, ή άγνωστοι .

Ο Γλύκας, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα , ως φερόμενοι δράστες και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής απόπειρας εναντίον του

Ο ίδιος όπως σημειώνει το δημοσίευμα, μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο είχε τις αισθήσεις του και αναφέρθηκε σε σχετικά ονόματα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο «Γλύκας», πυροβολήθηκε τέσσερις φορές από αγνώστους, έξω από την πολυκατοικία που διαμένει στους Αγίους Ομολογητές.

Ο Παναγιώτου έχει δεχθεί τρεις σφαίρες, μια στον λαιμό, μια στην γνάθο και μια στην ωμοπλάτη με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται εκτός κινδύνου.

Είναι η δεύτερη φορά που έστησαν ενέδρα θανάτου στον "Γλύκα"

Του Μιχάλη Αντωνίου

Απόπειρα δολοφονίας σημείωθηκε λίγο πριν τις επτά το βράδυ στους Αγίους Ομολογητές, εναντίον του Πανίκου Παναγιώτου, άλλου "γλύκα", οταν άγνωστος ή άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Το θύμα δέχθηκε τέσσερις σφαίρες και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.  

Όπως σας ενημέρωσε και σε πρηγούμενο ρεπορτάζ το ecosmoscy, το θύμα είναι γνωστός στις αρχές καθώς είχε ανοιχτούς λογαριασμούς για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ απόπειρα εις βάρος του  είχε διενεργηθεί  και το 2008 στο οίκημα του σωματείου Διγενής Μόρφου.

 

Γνωστός στις αρχές φαίνεται να είναι ο 40χρονος Πανίκος Παναγιώτου άλλος "Γλύκας" του οποίου άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του λίγο πριν τις επτά το βράδυ. 

Το θύμα έφερε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του ecosmoscy.com, το θύμα φέρεται να είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με τις αρχές  για υποθέσεις που αφορούν ναρκωτικά. 

Στο μεταξύ η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνητό για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών