ael.jpg

«Με όσους έχουμε θα παλέψουμε για το μεγαλείο της ΑΕΛ»

Για όλα τα θέματα των τελευταίων ημερών μίλησε ο τεχνικός της ΑΕΛ Πάμπος Χριστοδούλου στην δημογραφική διάσκεψη που παρέθεσε. Ο προπονητής της λεμεσιανής ομάδας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μιλήσει με άλλη ομάδα, ότι πάνω από όλα είναι η ΑΕΛ και πως με τους παίκτες του θα προσπαθήσουν να αλλάξουν την κατάσταση.

Αναλυτικά:

Για το παιγνίδι με τον Ερμή: «Μετά τα δύο τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα είμαστε καταδικασμένοι να πάρουμε την νίκη για να τελειώσουμε την πρώτη φάση με νίκη και να δούμε που θα είμαστε. Ο Ερμής είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα και αν δεν ματώσουμε και δεν ιδρώσουμε στο γήπεδο δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε το τρίποντο».

Για την κριτική που έγινε μετά τις ήττες: «Δυστυχώς έχει γίνει μια κριτική μετά τα τελευταία παιχνίδια σε όλους, παίκτες, σε εμένα, στη διοίκηση η οποία θεωρώ ότι είναι άδικη. Οι πρώτοι που έχουμε πληγωθεί είμαστε εμείς. Εγώ, οι παίκτες, η διοίκηση και όσοι είμαστε την ΑΕΛ».

Για την συνάντηση με τον πρόεδρο: «Έκανα μια συνάντηση με τον πρόεδρο και αποφασίσαμε μια κοινή γραμμή με σκοπό το καλό της ΑΕΛ. Να προσπαθήσει η ομάδα να παρουσιάζεται καλύτερη και να εκπληρωθούν οι στόχοι μας που από την αρχή ήταν είσοδος στην εξάδα και έξοδος στην Ευρώπη. Μετά το παιχνίδι με την Ομόνοια είπα στον πρόεδρο ότι αν είναι για το καλό της ομάδας να φύγω γιατί πρώτος από όλους εγώ θέλω το καλό της ΑΕΛ».

Για αυτά που λέχθηκε από όλα τα ΜΜΕ ότι ο προπονητής της ΑΕΛ απέναντι στην Ομόνοια έκατσε στον πάγκο γιατί δεν ενδιαφέρθηκε για το παιχνίδι: «Ναι μετά το 2-0 και το 3-0 εγώ ο ίδιος δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ. Έβγαλα κάποια νεύρα, με ξέρετε ότι παθιάζομαι στον πάγκο. Δέχθηκα 3 παρατηρήσεις από τον διαιτητή και θα με απόβαλλε γιαυτό έκατσα στον πάγκο για να μην αποβληθώ».

Για το αν μίλησαν με τον Αντρέα Σοφοκλέους για ανανέωση: «Μιλήσαμε για όλα τα θέματα. Είπαμε και οι δύο να τελειώσει με το καλό αυτή η σεζόν, να καταφέρει η ομάδα να μπει στην Ευρώπη και από εκεί και πέρα υπάρχει ο χρόνος να κάτσουμε να μιλήσουμε για κάποια πράγματα που εγώ και ο πρόεδρος συμφωνήσαμε. Αυτά όμως αφορούν εμένα και τον πρόεδρο δεν υπάρχει λόγος να βγει κάτι προς τα έξω αυτή τη στιγμή».

Για όσα ακούγονται για Ομόνοια: «Στην Κύπρο ζούμε. Αν αύριο μια άλλη ομάδα έχει πρόβλημα με τον προπονητή της πάλι θα ακουστεί το όνομα του Πάμπου, του ενός, του άλλου κτλ. Ποτέ δεν πούλησα καμία ομάδα που ήμουν και ούτε θα το κάνω. Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν και θα το τιμήσω. Για να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες σημαίνει κάνω καλά τη δουλειά μου. Αλλά δουλεύω στην ΑΕΛ, είμαι στην ΑΕΛ και εννοείται ότι πρώτα θα μιλήσω με την ΑΕΛ. Θα ήταν αχαριστία από πλευράς μου να μην το κάνω».

Για αν θα είναι αποτυχία η μη έξοδος στην Ευρώπη: «Ξεκινώντας να κτίσουμε την ομάδα το καλοκαίρι με τα 1002 προβλήματα που όπως είπε και ο πρόεδρος έμεινε μόνος του και το ασπάζομαι αυτό. Ο πρόεδρος θέλει βοήθεια. Για να μπουν κάποιοι στόχοι χρειάζεται να ανέβει το μπάτζετ. Χρειάζονται πολλά πράγματα. Στόχος ήταν να μπούμε στην εξάδα και μετά ότι έρθει θα είναι καλοδεχούμενο. Είχαμε πολλά προβλήματα όταν ήρθα και σεβάστηκα αυτό το πράγμα. Δεν είναι το ίδιο με το 2012. Δεν θα είναι αποτυχία για εμάς, ότι έρθει θα είναι κέρδος. Από τη στιγμή που μπήκαμε στην εξάδα όλα είναι πιθανά. Μπορούμε να τερματίσουμε σε οποιαδήποτε θέση».

Για τις απώλειες: «Το να χάνεις τον καλύτερο στόπερ και τον καλύτερο χαφ τη δεδομένη στιγμή που έγινε και από πάνω να χάνεις δύο ποδοσφαιριστές που οι ίδιοι ήθελαν να φύγουν παρά την προσπάθεια μας να παραμείνουν δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Μας έχει στοιχίσει. Με όσους έχουμε θα παλέψουμε για το μεγαλείο της ΑΕΛ. Αυτό να το ξέρετε όλοι».

Για το αν μπορεί η ΑΕΛ να βρει τον χαρακτήρα της: «Είναι θέμα δικό μας. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Μπορούμε να επανέλθουμε στις επιτυχίες. Αν η ΑΕΛ παρουσιαστεί καλύτερη τότε πολύ δύσκολα μπορείς να την κερδίσεις . Το δείξαμε ξανά αυτό. Σε αντίθεση με τον πρώτο γύρο που η ΑΕΛ είχε καλά αποτελέσματα στα ντέρμπι, στον 2ο γύρο δεν έχει νίκη: Δεν παρουσιαστήκαμε καλοί και δίκαια χάσαμε με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια. Σας λέω ξανά, όταν σε μια ομάδα που θέλει να βρίσκεται σε πολύ ψηλό επίπεδο, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να είσαι εκεί με 4-5 απουσίες. Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια πρέπει να δώσουν όλοι το 100%».

Το μήνυμα του στον κόσμο: «Θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όλους όσους αγαπούν την ΑΕΛ, σε όσους εργάζονται στην ομάδα, στον 12ο παίκτη της ομάδας. Σε αυτές τις δύο δύσκολες βδομάδες, χάθηκαν δύο παιχνίδια που μπορεί να κερδηθούν μετά. Σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι».

Πηγή: cyprustimes.com